A sárgabarackmag

A sárgabarackmag emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól

Minden betegséget könnyebb és egyszerűbb megelőzni, mint azt gyógyítani! Az alábbiakban a sárgabarackmag emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól ejtünk szót.

Többek között a legfontosabb amit a sárgabarack magbél tartalmaz, az a nitrilozid azaz B-17 vitamin. Az alábbiakban olvashat a B-17 vitamin hatásmechanizmusáról, melyet az emberi szervezetben kifejt. A B-17 vitamin molekulának, a barackmagbélben két természetes megjelenési formája van. Az egyik C20H27NO11 a másik C14H15NO7

A hazai sárgabarack magbél kapható a gyógynövény szaküzletekben, keserű és édes változatban.

A keserű sárgabarack magbél B-17 vitamin tartalma háromszor magasabb mint az édes magé.

Mi nem arra hivatkozunk, hogy a Hunza királyságban ismeretlen a rákbetegség, mely természetesen igaz.

Az is igaz, hogy az észak amerikai indiánok étrendje is sok B-17 vitamint tartalmaz és szinte ismeretlen közöttük a rákbetegség.

Mi azt kívánjuk rövid tájékoztatónkban közkincsé tenni, hogy miért van így és mit is tud a B-17 vitamin.

Egy szem sárgabarack magbél az édes fajtából 1-5 mg, a keserű magbél 15 – 25 mg nitrilozidot azaz B-17 vitamint tartalmaz. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, az emberi szervezet számára szükséges mennyiség ebből a vitaminból napi 250 – 300 mg. Amennyiben nem jut a szervezetbe megfelelő mennyiségű B-17 vitamin, úgy hiánya rákbetegséget okozhat. Egy közismert példa a vízben oldódó vitamin hiányára: Egy másik igen fontos vízben oldódó vitamin a C-vitamin, melynek hiánya skorbutot, az immunrendszer gyenge működését eredményezi.

Mint ahogy a C-vitamin a skorbut megelőzésére, úgy a B-17 vitamint a rák megelőzésére alkalmazhatjuk.
Az alábbiakban rövid kivonatot közlünk ifj. Ernest T. Krebs tanulmányaiból.
“A rákos megbetegedések megelőzéséhez, kiküszöböléséhez szinte nélkülözhetetlen a B-17 vitamin. Ezen vitaminban gazdag étrendhez tartósan igazodó emberek közül senki nem lesz rákos beteg. Mi történik ha valaki magas nitrilozid tartalmú magot, sárgabarackmagot fogyaszt. Hogyan is pusztulnak el a rákos sejtek a nitrilozid azaz a vízben oldódó B-17 vitamintól ?

Hatásmechanizmus:

A B-17 vitamin molekulában két rész cukor, egy rész benzaldehid és egy rész cián van, melyek szorosan összekapcsolódnak. Mindenki tudja, hogy a cián erősen mérgező lehet és kellően nagy mennyiségben halálos. Azonban ebben a természetes állapotában vegyileg nem reagál és semmiféle hatással nincs az élő szövetekre. Hasonlatképpen érdemes megemlíteni, hogy a klórgáz szintén halálos, de amikor nátriummal létesít kötést, nátrium-kloridot képezve, egy viszonylag ártalmatlan vegyület jön létre, melyet konyhasóként ismerünk.

Az élő szervezetben csak egyetlen vegyület képes felszabadítani a ciánt a B17 molekulából, ez pedig a bétaglükozidáz néven ismert enzim. Amikor a B-17 vitamin víz jelenlétében érintkezésbe lép ezzel az enzimmel, nem csak a cián, hanem a benzaldehid is felszabadul mely önmagában is igen mérgező. Ami azt illeti ez a két vegyület együttesen százszor olyan mérgező, mint külön-külön.

Szerencsére a kibontó enzim azaz a bétaglükozidáz sehol nincs jelen veszélyes mennyiségben a testünkben, csak a rákos szövetekben, ahol mindig nagy mennyiségben található meg: szintje a környező normális sejtekben mérhetőhöz képest több mint százszorosát is elérheti. Ennek eredményeképpen a B-17 vitamin a rákos sejtek területén bomlik fel, mérgező tartalmát a rákos sejtek területén engedi szabadon, és sehol máshol! Létezik egy másik fontos enzim is, a rodanéz, melyet ”védelmi enzimként” említünk. Azért nevezzük így, mert képes semlegesíteni a ciánt, azonnal melléktermékké tiocianát molekulává alakítva azt. Ez az enzim mindenütt nagy mennyiségben jelen van, kivéve a rákos sejtek területét, melyeket következés képen nem is védi meg.
További jótékony hatás:

A melléktermékek egyenesen jótékony hatással vannak a szervezetre és létfontosságúak az egészség szempontjából. Az emberi szervezetben felszabaduló benzaldehid oxigén jelenlétében benzoesavvá oxidálódik, mely kifejezetten antireumatikus fertőtlenítő tulajdonságú vegyület.”

Mint ahogy ezt fent említettük, szervezetünk számára az egészség megőrzéséhez a napi B-17 vitamin szükséglet 250 – 300 mg. Ez a mennyisége kb. 35-40 szem édes, vagy 12 – 15 szem keserű sárgabarackmag elfogyasztásával fedezhető.
Mind ez megtalálható a TAWELLCO és a Gyermekrák Alapítvány közösen megrendelt fordításában is, melyet a “B-17vitamin kúra” fülre kattintva olvashat.
http://www.s-barackmag.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: