A gyógyszerek ellensége.

Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, erősítő, frissítő – felpezsdítő tonik, koleszterinszint csökkentő.

A kendermagban található esszenciális Omega 3, 6 és 9 zsírsavak tökéletes egyensúlya arra is rámutat, hogy kiváló gyulladáscsökkentő, ideg és szíverősítő tulajdonságokkal bír. A kendermag sok betegség felett győzedelmeskedik, sokat meggyógyít. A kendermag könnyíti a székrekedést és az azzal járó kellemetlenségeket. Jótékony hatással van a fekélyekre és a gyulladt nyálkahártyára is. Legjobb, ha a páciens egészben fogyasztja a gyógynövény magvait. Olajként a kendermag lecsökkenti a gyulladást az olyan bőrbetegségeknél, mint az ekcéma, pikkelysömör, lecsökkenti a szervezet alacsony sűrűségű koleszterinszintjét, valamint a zsírlerakódást és a véralvadást is. Cukorbetegség: a kendermag enyhíti a zsibbadást és az azt kísérő szúró fájdalmat.

A kendermag tartalmaz minden, az egészséges emberi élet fenntartásához szükséges esszenciális aminosavat és esszenciális zsírsavat. Nincs még egy olyan növényforrás, amely teljes értékű fehérjét ilyen könnyen emészthető formában, és az élethez szükséges olajokat ennyire az emberi egészséghez és életerőhöz szükséges tökéletes arányban szolgáltatna.

A kendermag-olajban a legalacsonyabb a telített zsírsavak aránya, a teljes olajtérfogatnak mindössze 8 -százaléka. A kendermagból kisajtolt olaj 55 százalék linolsavat, és 25 százalék linolénsavat tartalmaz. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek az immunválaszért. Régen vidéken a parasztok kendervajat ették. Ellenállóbbak voltak a betegségekkel szemben, mint a nemesek. A linolsav és a linolénsav szerepet játszik az életenergia előállításában, és a szervezetben, történő szétosztásában.

Az esszenciális zsírsavak szabályozzák a növekedést, a vitalitást és az elmeállapotot. A linolsav és a linolénsav szerepet játszik abban, hogy az oxigén eljusson a tüdőből a test minden sejtjéhez. Részük van abban, hogy az oxigén megmarad a sejthártyában, ahol gátolja a behatoló vírusokat és baktériumokat, amelyek egyike sem képes oxigén jelenlétében tenyészni.

A természet a magokat olyan külső burokkal látja el, amely biztonságosan megvédi a vitális olajokat és vitaminokat a lebomlástól. Ez a burok tökéletes, és ugyanakkor ehető tartály. A kendermag péppé őrölhető, hasonlóan a mogyoróvajhoz, csak az íze finomabb. A kendervaj táplálkozási értéke megszégyeníti a mogyoróvajunkat. A megőrölt magokból kenyér, sütemény és lángos süthető. A kendermag egészséges összetevője a müzlirudaknak.
A biokémia és az emberi táplálkozás szakértői ma úgy gondolják, hogy a szív-érrendszeri betegségeket, és a legtöbb rákot valójában a zsír-degeneráció okozza, a telített zsírsavak és a finomított növényi olajok állandó túlfogyasztása következtében: ezek ugyanis az esszenciális, zsírsavakat rákkeltő gyilkosokká alakítják. Minden második ember szívérrendszeri betegség következtében fog meghalni, és minden negyedik pedig daganatos  betegségben. A kutatók szerint a rák  akkor alakul ki, ha az immunrendszer válasza meggyengül. Ma több ember szenved immunhiányos betegségben, mint valaha. Ígéretes vizsgálatok folynak arra vonatkozóan, miként lehetne az esszenciális   zsírsavakat   a   HIV- betegek immunrendszerének támogatására felhasználni.

A kendermag teljes értékű fehérjéje ellátja a szervezetet az összes esszenciális aminosavval, amely az egészség fenntartásához szükséges, és biztosítja az emberi szervezet által igényelt fajtájú és mennyiségű zsírsavat. Ezek, a szérum-albumin és a szérum-globulinok, például az immunreakciót erősítő gamma globulin antitestek előállításához szükségesek.
A szervezetnek az a képessége, hogy ellenáll-e a betegségeknek és meggyógyul-e, attól függ, hogy milyen gyorsan képes komoly ellenanyag-mennyiséget előállítani, amellyel elháríthatja, az első támadást. Ha nincs elegendő globulinfehérje nyersanyag, akkor az ellenanyagok hadserege túl kicsinek bizonyulhat ahhoz, hogy megakadályozza a betegség tüneteinek kialakulását.
A legjobb mód arra, hogy biztosítsuk a szervezet számára elegendő aminosav-alapanyagot a globulinok termeléséhez, ha magas globulinfehérje-tartalmú ételeket eszünk. A kendermag-fehérje 65 százaléka  az edestin nevű globulin, valamint nagy mennyiségű albumin, és így ennek könnyen  emészthető fehérjéje azonnal rendelkezésre áll egy, a vérplazmában találhatóhoz nagyon hasonló formában.

Az élet energiája a teljes mag. A kenderből készült ételek remek ízűek! Ezek biztosítják, hogy hozzájussunk elegendő esszenciális aminosavhoz és esszenciális zsírsavhoz, erős szervezethez.

Adagolás: naponta 10-15 g mag megdarálva vagy pépesítve, 45 g főzve (tea), olaj 50 ml salátákra, ételekbe.

Magdolna Sülyi: A kendermag gyógyhatása.

Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás to “A gyógyszerek ellensége.”

  1. Boros Miklósné Says:

    Én szeretnék magamnak 1-2 növényt, az nem ütközik törvénybe?
    Amennyiben nem akkor hol kapható, palánta vagy olyan mag ami csirázik? Köszönöm a választ.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: