A magyarok szent fája, a dió.

dio-300x200Számos magyar legendában szerepel. A bölcsesség, az erő szimbóluma, termésének alakja miatt a kozmosz és az emberi agy jelképe. Levelei növekedésgátló vegyületeket építenek fel, ezeket az eső lemossa a talajra. Így gondoskodnak a diófák arról, hogy lombkoronájuk alatt ne nőjenek, szaporodjanak saját gyermekeik.

A dióból készül sütemény, olaj, fogtisztító paszta, a fájából bútor, ékszer.

Gyógynövénynek is kiváló, mert minden része gyógyító erővel rendelkezik. A nép ősidők óta használja rák ellen. A dió termésében számos vitamin és ásványi só található: magnézium, foszfor, vas, kálcium, cink, B9, B6, E és A vitamin.

A leveléből készült teának fertőtlenítő, vértisztító és vércukorcsökkentő hatása van. Székrekedés, emésztési problémák esetén használjuk. Cukorbetegek házipatikájában nélkülözhetetlen. Gyógyítja a diabéteszes lábon keletkezett fekélyeket, sebeket. A szem külső mosogatása a diólevél teájával oldja a szemfenéken lerakódott plakkokat, javítja a látást. Hajhullás, fejtetvesség ellen is használhatjuk.

A diólevelet június végétől augusztusig gyűjtjük. A leszedett, ép, nem foltos leveleket megszárítjuk, összevágjuk, szellős, száraz helyen tároljuk.

A cukorbetegséget érdemes komolyan venni, és kezelni, mert a vakságtól a keringési zavaron át az impotenciáig számtalan súlyos szövődménye van. Az egyik ilyen szövődmény a fekélyes láb. A fekély oka a keringési zavar, az elégtelen vérellátás. A magas vércukorszint miatt a szervezet kevésbé ellenálló, így az alsó végtagon keletkezett sebekben könnyen elszaporodnak a baktériumok, gátolva a gyógyulást.

Diólevél a fekélyes lábra.
A súlyos fekély továbbterjedésének megakadályozására egyetlen mód marad: a láb amputációja. Mindenképpen kerülni kell tehát a láb sérüléseit: ne járjanak mezítláb, még homokban vagy puha gyepen sem. Viseljenek kényelmes cipőt, pamutzoknit. Óvatosan pedikűrözzenek, kerüljék a penge használatát. Ha pedig már kialakult a seb, kezeljék azt diólevéllel: mosogassák a fekélyes lábat térdtől lefelé diólevélből készült jó erős teával, illetve dörzsöljék bele a bőrbe.
Egy másik módszerrel is hatékonyan gyógyítható a fekély: a leforrázott diólevelet tegyék a nyílt sebre. Napi 3- 4-szeri kezelés már egy pár héten belül látványos eredményt hoz.
Naponta friss főzetet készítsünk.
Forrás

“A magyaroknál szent fa volt az almafa, körtefa, diófa, stb., melyek terméseivel az Atya minden évben újra és újra megajándékozza szeretett gyermekeit.
A középkor nagy hatalomváltásában ezen hódítók az almafát tiltott gyümölccsé transzformálták, a diófán pedig már boszorkányok tanyáznak. Miért is voltak útban az új hatalomra törőknek a MAG népének Szent fái?

A Körtefa az KÖR+TÉ = FA, vagyis ÉLETFA, ami pl Egyiptomban az “ANKH”, az örök élet szimbóluma. Magyar dalban is így szerepel: “Körtéfa, körtéfa, kőrösi kerepesi körtéfa. Városi gazda, gyöngyösi tánc, könnyű járó kis menyecske, dob szerda”.

Az almafa a püthagoreusok egyik titkos szimbóluma volt, Berze Nagy János (Az égigérő fa) szerint pedig az égig érő fán található alma egyedül a magyarságnál található meg teljes egészében, máshol csak részekben, vagyis a forrás az, ahol nagyobb részben megtalálható (Országalma, aranyalma, stb.) Bíró Lajos szerint (Szerelem: Isten 108. old) a szerelem egyik fája, miként a diófa is a szerelmi egyesülés, a teljesség, a nász, a mennyei boldogság felé vezető út fája.

A diófa termése a DIÓ szerotonint tartalmaz, amelyet az agy közepén elhelyezkedő tobozmirigy (3. szem, ajna chakra, minent látó szem, gondolatnál is gyorsabb szem, vörös szem, stb.) melatonin termeléséhez használ fel.Tudományos kísérletek igazolják, hogy a szájon át bevett melatonin jó közérzetet, nyugalmat és boldogságot biztosít, amelyet már egzaktált állapotnak is nevezhetünk.

Vajon véletlenül kapta a dió húsa szerkezeti felépítésében az emberi agy formájának mintázatát?

Buddha (Sziddhártha: “valaki, aki elérte célját”) egy BO fa, vagyis fügefa alatt ült, melynek gyümölcse a dióhoz hasonlóan szerotonint tartalmaz. A fügefa úgyszintén a tiltott fa, amelynek levelével Ádám és Éva a biblia szerint a nemiségét takarta el.

Most akkor felvetődik a kérdés, hogy a mindent uralma alá hajtani óhajtó judeo-kereszténység, római központtal (Vatikán) miért is sorolta a DIÓ-t a gonosz fák sorába? Ha pedig ezen vallásnak központja Olaszországban található, ahol ugyabár olaszul beszélnek, hogyan is lett ISTEN neve DIO, és miért lett annak a városnak neve, ahol a judeo-kereszténység pápasága székel ROMA, aminek tükörképe a szerelemisten AMOR?

Miért is mondja a pápa, hogy nála van a mennyország kulcsa?
Miért is szerepel a tobozmirigy általános szimbóluma, az örök életet megjelenítő örökzöld fényfa (fenyő) toboztermése a pásztorboton, és különféle helyszíneken?

Már Arany János megírta (Az utolsó magyar), a dió őseink egyik szent Isten-fája volt, ami azt jelenti, hogy egyben sérthetetlen táltos- és szerelem-fa is volt (Bíró Lajos).

A tudomány mai állása szerint az állatokban a tobozmirigy fényérzékeny, méri a Nap beesési szögét vagy a természetes fény erősségét, így a test belső ritmusa egész éven át megegyezik a napok hosszának természetes változásával.

Sok állatfaj számára ez nemcsak a tájékozódáshoz szükséges, hanem szabályozza a szaporodás ciklusát, és szerepe van a bőr színének a környezethez való alkalmazkodásban is, miként a szarvasok agancsának növekedésében is szerepet játszik.

Figyeld meg, mely népcsoporthoz tartoznak azok a magyarul beszélők, akik pl. a H1N1 vakcínát erőltetett kampánnyal reklámozták, ajánlották a magyar embereknek, ugyanis ez legnagyobbrészt a tobozmirigyre van hatással, annak elfojtása volt a cél.

Ez már nem az “aludj el szépen kis Balázs” volt, hanem az “aludjál tovább kis Balázs”, had olvasszunk be mindent a tégelybe.

Figyeld azt is meg, hogy a magyarok zászlaja piros-fehér-zöld, a judeo-kereszténység fellegvárának országában, vagyis Olaszországban pedig ennek pontosan az ellentettjét használják élére állítva.

Forrás

Reklámok

Címkék: , ,

Egy hozzászólás to “A magyarok szent fája, a dió.”

  1. Kovács Lajosné. Says:

    Nagyon tanulságos ami le van leirva, és biztos érdemes kura szerüen használni.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: